Persoonsgegevensbeleid

Wij verzamelen alleen persoonsgegevens wanneer deze voor ons relevant zijn en/of wanneer deze relevant zijn voor jouw handelingen bij Postera ApS.

Wanneer we jouw persoonsgegevens verzamelen, verwerken en gebruiken voldoen we altijd aan alle relevante en geldende wet- en regelgeving.

We bewaren jouw persoonsgegevens alleen wanneer we dit wettelijk verplicht zijn of voor zolang ze relevant zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld.


Welke gegevens wij verzamelen
Wanneer je een product of dienst bij ons afneemt zijn wij genoodzaakt om bepaalde persoonsgegevens te verzamelen om de aankoop af te ronden en onze diensten aan te kunnen bieden. We gebruiken onder andere cookies om bij te houden wat je in jouw winkelmand plaatst tijdens je bezoek aan onze webshop.

We verzamelen gegevens zoals naam, e-mailadres, factuuradres, bezorgadres (indien deze afwijkt van het factuuradres), telefoonnummer en betaalgegevens.

Postera ApS verzameld en verwerkt jouw persoonsgegevens tijdens de volgende handelingen:

- Een bezoek aan onze website

- Bij aankoop van onze producten

- Aanmelding voor de nieuwsbrief

- Aanmelding op onze website

- Bij het versturen van vragen, klachten of feedback


Verwerkingsgrond en doeleinden
We verzamelen algemene gegevens zoals naam en adres om het product of de service die je bij ons hebt gekocht te kunnen leveren. We vragen jouw e-mailadres om je een bestelbevestiging en verzendbevestiging te kunnen sturen.

Wanneer je betaalt voor je bestelling verzamelen we jouw naam, kaartgegevens en IP-adres. De gegevens die we verzamelen in verband met betaling worden alleen gebruikt en opgeslagen om de betaling af te handelen en de koop af te ronden. Tijdens het betaalproces worden een aantal gegevens doorgegeven aan Shopify en/of Quickpay, inclusief de benodigde gegevens om de betaling te kunnen verwerken zoals het totale aankoopbedrag en factuurinformatie.

Wanneer je hiervoor tijdens registratie of op onze website toestemming hebt gegeven, gebruiken we jouw e-mailadres om onze nieuwsbrief te versturen. Je kunt je te allen tijde weer afmelden voor de nieuwsbrief. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden voor de nieuwsbrief. Wanneer je toestemming hebt gegeven voor het verwerken van persoonsgegevens dan kun je deze toestemming te allen tijde weer intrekken.

Wanneer je niet wenst om jouw persoonsgegevens door te geven welke minstens benodigd zijn om de aankoop af te ronden, dan kun je helaas geen aankopen doen via onze webshop.

Jouw gegevens (met uitzondering van jouw e-mailadres, wanneer je toestemming hebt gegeven om deze te gebruiken voor het versturen van aanbiedingen) worden 1 jaar nadat je jouw aankoop hebt ontvangen verwijderd.


Delen van persoonsgegevens
Wij verkopen jouw persoonsgegevens niet door aan derden en wij verzenden jouw persoonsgegevens niet naar derde landen.

Wanneer je ervoor kiest een review te schrijven over onze website, dan worden jouw naam en e-mailadres doorgestuurd naar de reviewsite Trustpilot.

Onze website maakt gebruik van Shopify en ons betaalsysteem van QuickPay, deze partijen verwerken voor ons gegevens. Alle persoonsgegevens welke je doorgeeft via onze website worden in de database van Shopify opgeslagen.

We maken gebruik van externe bedrijven zoals leveranciers om onze diensten zo goed mogelijk te kunnen leveren. Deze externe leveranciers zijn gegevensverwerkers en verwerken in sommige gevallen persoonsgegevens ten behoeve van de diensten die ze aan ons leveren. Onze gegevensverwerkers verwerken uitsluitend gegevens op basis van een overeenkomst met ons en in overeenstemming met vanuit wet- en regelgeving gestelde eisen voor gegevensverwerkers.

Wij hebben overeenkomsten gesloten met onze gegevensverwerkers zodat zowel wij als jij de garantie hebben dat de geldende wet- en regelgeving omtrent het de beveiliging van persoonsgegevens worden nageleefd.


Jouw rechten
Als gebruiker heb je een aantal rechten die we te alle tijde willen naleven. Je hebt het recht om ons het volgende te vragen:
• Toegang tot en wijzigingen van jouw persoonsgegevens
• Verwijdering van jouw persoonsgegevens

Je hebt daarnaast het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de wijze waarop jouw persoonsgegevens verwerkt worden.

Wanneer je niet langer wenst dat wij jouw persoonsgegevens verwerken of je wilt dat wij bepaalde gegevens niet verwerken, laat ons dit dan weten via info@postera.nl